Sportcomplex "De Motten"

stadion

Hier kan je een plan van de site downloaden.

Over de prachtige en moderne piste  in het sportcomplex De Motten, vind je toelichting op  de website van ADD Tongeren.

 

Parcours

Het parcours is zo goed als ongewijzigd gebleven in vergelijking met vorig jaar. Onderaan kan je de kaartjes met de uitgestippelde routes terugvinden. Je kan op de kleine kaartjes klikken om een grotere versie te krijgen.

 

Kabouterloop 400 m  start 15u15

 

Voor de allerkleinste één rondje van 400 m. op de snelle tartanpiste van Stadion de Motten. Gesponsord door
Vorig jaar namen hieraan 450 kleutertjes deel.

 

 

Parcours 1Km - start 14u15

Loopnummer voorbehouden aan leerlingen van het lager onderwijs. Om ongevallen te voorkomen en om onze jongste atleten te verplichten de afstand niet te onderschatten, stellen voorlopers zich op aan de start. Deze laten de grote massa pas los, enkele honderden meters voor de meet.
De start wordt gegeven op de piste van het sportstadion "De Motten" en volgt een korte route in de onmiddellijke omgeving van het sportstadion. Aankomst opnieuw op de piste, waar de ouders hun jonge spruitjes kunnen aanmoedigen. De aanwezigen van de vorige jaren herinneren zich zeker nog het schitterende beeld van meer dan 500 jonge atleten die glunderend de eindmeet overschreden.

http://goo.gl/maps/LIXTr

Parcours 2Km - start 14u45

Voorbehouden aan de leerlingen van het middelbaar onderwijs. Leerlingen van het basisonderwijs, die zich niet meer geroepen voelen om “maar” de 1 km te lopen, kunnen gerust de 2 km meelopen.
De start wordt gegeven op de piste van het sportstadion "De Motten" en er wordt gelopen via de Kastanjewal, vervolgens tussen de 2 vijvers van het Sportpark door. Via de Dijk wordt er terug gelopen naar de pîste, via een korte route in de onmiddellijke omgeving van het sportstadion, bereikt men de aankomst opnieuw op de piste.

http://goo.gl/maps/4IPN9

parcours 3km start 13u30

Het parcours van 3 km wordt gelopen op het ingekorte parcours van de 5 km die de basis vormt van onze rondleiding door de historische Stad Tongeren.

http://goo.gl/maps/9gGT1

 

Parcours 5Km - start 15u30

Met de vijf kilometer begint het stevigere werk. Dit is een stratenloop voor iedereen, van de jonge lopers tot en met zogenaamde "uitbollers". Maar uiteraard is deze afstand ook uitermate geschikt voor de geoefende atleet zowel als voor de amateur jogger.
De deelnemers starten op de piste. Nadat ze deze verlaten hebben lopen ze via de Kastanjewal naar de Leopoldwal. Via de Elfde Novemberwal en de Vermeulenstraat komen ze in de Maastrichterstraat, maken ze een bocht naar rechts en lopen vervolgens door de Hemelingenstraat. Zo komen ze uiteindelijk terug op de Tongerse ring uit en maken ze een bocht over de Eeuwfeestwal. Vandaar gaat het via de Sint-Tuiderstraat naar de Grote Markt. Vervolgens wordt de omgeving van het Gallo-Romeins Museum aangedaan (Allée Verte). Via de Kielenstraat en Moerenstraat komen ze steeds dichter bij de piste van "De Motten". Daarna wordt het wandelpad van de Kastanjewal gebruikt en via het stadspark en de Dijk lopen ze terug naar de Motten. Nu rest er slechts nog een rechte lijn richting de piste en een welverdiende finish! Deze loop maakt ook deel uit van de Victors Cup.

http://goo.gl/maps/CxTet

Parcours 10km - start 16u30

Deze stratenloop maakt al gedurende enkele jaren deel uit van de Haspengouw Challenge. De Haspengouw Challenge is een regelmatigheidsproef over een tiental joggings in Limburg & Brabant. Dit nummer is ieder  jaar weer een succes.

In 2017 zal de Tungrirun ook deeluitmaken van de Victor’sCup.
Het parcours van de 5 km wordt gewoonweg twee keer gelopen. Iedereen blijft dus in de binnenstad en krijgt tweemaal de kans te “genieten” van het prachtige heuveltje over de middeleeuwse wallen, en alle andere leuke plekjes die Tongeren te bieden heeft.. Doseren is op, dit parcours de boodschap.. Wanneer de meet voor het eerst in zicht geraakt, worden de atleten afgeleid en zitten zij precies ... halfweg, en dan maar genieten van de tweede ronde !

http://goo.gl/maps/s5OZQ

 

Tussen de 2 km en de Kabouterloop zullen demo wedstrijden voor andersvaliden plaatsgrijpen op de piste.

Omgeving en parkeren

Deze link brengt je naar een kaartje op Google Maps, waarop het complex "De Motten" staat aangeduid. Vlakbij de piste is voldoende parkeerruimte, mede dankzij een nieuwe parking. Deze parking zal steeds bereikbaar zijn, aangezien deze buiten het parcours valt. De oude parking De Motten zal er ook nog zijn, en deze ligt (samen met de voormalige ligweide) wel binnen het parcours. Maar ook deze parking kan permanent gebruikt maar het bezetten en verlaten van de parkings op deze locatie kan enkel i.f.v. de verschillende wedstrijden, aangezien die binnen het parcours liggen.
Anderzijds zijn er in de onmiddellijke omgeving parkeergelegenheden (o.m. parking Carrefour, op amper 300 m van het stadion). Grote delen van de omliggende straten zijn afgesloten omdat ze deel uitmaken van het parcours. In het centrum van Tongeren en in de wijde omtrek van de piste is echter wel voldoende parkeergelegenheid voorhanden.
Met de trein naar Tongeren afzakken is natuurlijk ook geen enkel probleem. Het station van Tongeren ligt op een kleine kilometer van de looppiste. Vanuit het station van Hasselt is er iedere vier minuten voor het uur een rechtstreekse verbinding naar Tongeren. Op de website van de NMBS kan u desgewenst gebruik maken van een reisplanner, die voor u de juiste route berekent.


Randactiviteiten

Rond de piste (op het domein van "De Motten") zijn verschillende mogelijkheden aanwezig om van een drankje of een snack te genieten of wat prijzen mee naar huis te nemen bij de tombola voor alle deelnemers.

Buiten de prijzen voor de eerst geklasseerden (voor minimaal 3500 €) en de prijzen per run, wordt in een tombola aan de deelnemers de kans gegeven  op in totaal 1250 € in cash en natura.

    • 150 € cash

    • 2 Waardebons van 100 € bij Descarto

    • 4 reisbons ter waarde van 125 €

    • 1 lunch voor 2 personen in de Mijlpaal waarde 120€

 

In de grote tent, waar na de wedstrijden de prijsuitreiking plaats zal vinden, is er ruim voldoende plaats om rustig te bekomen en te genieten van diverse versnaperingen. Er werd er ook aan de kleinsten gedacht. In de buurt van de grote tent staan verschillende springkastelen opgesteld die zelfs de actiefste onder hen de mogelijkheid geeft hun energie kwijt te spelen.
Grimeuses zijn op het terrein aanwezig om de kleinsten wat mooie momenten te bezorgen.